Hvor meget er din sportskarriere værd?

Mange forsikringsselskaber dækker gerne, når der er tale om aktiviteter og sport, som du dyrker i fritiden. Når det kommer til professionel sport på kontrakt, eller som udøves mod betaling i form af løn, sponsorater eller anden indkomst, er reglerne og dækningerne anderledes sat op. Der er langt flere faktorer at være opmærksom på – og det gælder både sportsforeninger og -klubber såvel som ansatte eller individuelle sportsudøvere.

Ved forsikringer til professionelle sportsudøvere findes der risici og uforudsete faktorer, som du måske ikke tænker over, hvilket kan ende med store økonomiske tab for dig eller din klub, hvis I ikke har de korrekte dækninger og vilkår. Et skrækscenarie er fx, hvis du bliver skadet og må stoppe karrieren. Hvem skal så udbetale din løn fremadrettet? Og hvor meget er din sportskarriere værd?

Lad os hjælpe jer med at få de rigtige forsikringsløsninger til professionel sport

Har du brug for rådgivning og vejledning om valg af forsikringsløsning, kan du med fordel kontakte Ensures forsikringsmæglere. I Ensure har vores specialister stor erfaring inden for sportens verden, og vi kan hjælpe dig eller din klub med rådgivning inden for følgende forsikringsområder:

  • Ulykkesforsikring, der tilpasses skats regler om bruttolønsordning
  • Arbejdsskade
  • Rejseforsikring
  • Løntabsdækning
  • Karrierestop
  • Aflysningsforsikring af større sportsbegivenheder eller koncerter
  • Bestyrelses- og ledelsesansvar

Er det dit eller klubbens ansvar?

Sportsklubber er forpligtede til at tegne bestemte forsikringer, såsom den lovpligtige arbejdsskadeforsikring, men der er andre situationer som karrierestop, ulykke eller løntab, som bør overvejes. Mange sportsfolk tror, de er dækket via deres kontrakter, men det er desværre sjældent tilfældet.

Hvis du efter forsøgt forhandling med klubben ikke kan få dem til at tegne yderligere forsikringer, skal du selv sørge for at tegne dem. Her er det bl.a. vigtigt, at den valgte ulykkesforsikring er heltid og ikke gør undtagelse for professionel sport.

Udlandseventyr

Hvis du har fået kontrakt i udlandet, er det vigtigt at sammenholde din kontrakt med det pågældende lands regler omkring løn i skadesperioden (løntabsdækning).

Golfklubber

Vi hjælper med at rådgive jer om specialdækninger til golfklubber, hærværk på greens, en samlet maskinforsikring eller den populære hole-in-one-forsikring. Ved sidstnævnte kan golfklubber tilbyde hole-in-one-forsikring til deres company day.

Håndboldklubber

Spiller du i en håndboldklub, skal klubbens rejseforsikring være tilpasset europæiske håndboldforbunds (EHF) reglement.

Sportsforbund

Inden for de forskellige forbund findes der kollektive dækninger, som man automatisk er omfattet af, samt særligt forhandlet gruppeaftaler, som man har mulighed for at blive en del af.

Ensures specialister kender disse ordninger indgående og de grænseflader, som man skal være opmærksom på.

Cykelsport

Union Cycliste Internationale (UCI) stiller en lang række forsikringskrav alt efter, om dit cykelhold er defineret som klubhold, kontinentalhold, pro kontinentalhold eller Wold Tour-hold.

Dette kan fx være krav til dækning af arbejdsskade, sygdom eller personlige forsikringer. Vores eksperter i Ensure rådgiver gerne om de speciale forhold, som gør sig gældende til cykelryttere.

Fodboldklubber

Som professionel fodboldklub er det vigtigt at kende jeres risici og få de rigtige forsikringsdækninger. Her skal I særligt være opmærksomme på, hvordan tilskadekomst af en tilskuer under en kamp håndteres, og hvordan I er forsikret, ulykke/terrorhandling i forbindelse med en kamp, forsikring af jeres LED- bandereklamer og storskærme, samt økonomisk kompensation i forbindelse med skader af jeres spillere/ledere.

Dette er blot få ud af mange risici, som I ved et samarbejde med Ensure kan få analyseret.


Kontakt vores specialister

Hvis du har spørgsmål eller har brug for uvildig sparring om forsikringer til professionel sport, så kontakt vores specialister.
Vores forsikringsmæglere sidder klar til at rådgive dig og din klub.

Sjælland

Kontakt os

Kontaktoplysninger

Ensure Pension
Tlf. +45 5195 5000

Ensure Forsikring
Sjælland: Tlf. +45 9290 9090
Jylland: Tlf. +45 7022 4464
Fyn: Tlf. +45 7022 4464