Forsikringer for aquakultur i Danmark – og i udlandet

Ensure Logo

Forsikringer for aquakultur i Danmark – og i udlandet

Gennem mange år har Danmark været førende i skabelse af opdrætsanlæg for forskellige spisefisk. I starten og helt frem til nu har der faktisk alene været tale om produktion af regnbueørred.
Nu er situationen anderledes, da mange arter har set dagens lys – f.eks. laks, sandart og den mere eksotiske ‘Smørfisk’.

I mange år har anlæggene været i en størrelse, der med rimelighed blev styret af den vandmængde, der var til rådighed i de vandløb, hvor anlæggene var placeret. I dag er anlæggene blevet større, vandet kommer ikke alene fra vandløbene, men fra egne boringer og vandet bliver samtidig recirkuleret (renset og genbrugt).

Man har fra 1970’erne kunnet forsikre fiskene i disse anlæg (biomassen). Et enkelt forsikringsselskab – ofte skiftende – har udbudt disse forsikringer. Skaderesultatet gennem årene gjorde, at præmierne blev temmelig høje, kunderne forsvandt og forsikringsselskaberne opgav.

I starten af 90’erne udbød et nordisk forsikringsselskab en fornuftig dækning for biomassen. I dag ligger en stor del af den samlede viden omkring “fiskeforsikringerne” i Ensure. Dette er lykkes i godt samarbejde med et af nordens førende forsikringsselskaber og Lloyds i London. Vi kan skræddersy den korrekt tilpassede forsikring til ethvert akvakultur anlæg (dambrug) og mange virksomheder i Danmark og udlandet samarbejder med Ensure for at få adgang til disse løsninger.

Ensure er selvfølgelig også i stand til at afdække virksomhedernes øvrige forsikringsbehov som bl.a. lovpligtig arbejdsskade forsikring og kombineret ansvarsforsikring (produktansvar). Ved byggeri af nye anlæg er en entrepriseforsikring endvidere nødvendig, og vi er i stand til allerede i budgetfasen at tilbyde en stærk og fornuftig løsning.

Kontakt Ensures specialister hvis du vil høre mere om mulighederne for din virksomhed:

Forsikringsmægler Morten Brøgger på tlf.: +45 5096 0111 eller mail: mbr@ensure.dk

Forsikringsmægler Steen Brøgger på tlf.: +45 5129 0488 eller mail: stb@ensure.dk

Kontakt Ensure

Vi ved mere end de fleste. Og vi deler gerne ud af vores viden.

Ensure International Insurance Broker
Tlf: +45 7022 4464

© Ensure 1999-2016 | Tlf. +45 7022 4464 | ensure@ensure.dk


ensure-logo